Kdy konzumovat kiwi?

Obsah

Kdy konzumovat kiwi?

Kdy konzumovat kiwi?

Kiwi mohou konzumovat i lidé, kteří mají diabetes typu 1 nebo 2. Jeho glykemický index se pohybuje od 47 do 58, takže drasticky nezvýší hladinu cukru v krvi. Díky vysokému obsahu vlákniny a nízkému obsahu sacharidů pomáhá kiwi při regulaci hladiny cukru v krvi a při snižování hladiny cholesterolu.

Může kiwi posílit imunitu?

Vysoký obsahu vitamínu C v kiwi může pomoci posílit imunitu. Podle studie z roku 2008, publikované v Journal Of The American College Of Nutrition, tělo skutečně absorbuje antioxidanty mnohem účinněji z kiwi než z jiných plodů bohatých na antioxidanty, jako jsou jahody nebo granátová jablka.

Proč je kiwi prospěšné pro zrak?

Kiwi je prospěšné pro zrak, protože obsahuje sloučeniny podporující zrak, které jsou známé jako lutein a zeaxantin. Lutein je karotenoid, který se koncentruje v oku ve žluté skvrně na sítnici a rozhodující měrou přispívá k posilování obranného systému oka.

Proč konzumovat kiwi denně?

Lidé, kteří mají potíže se zdravým spánek, mohou problém vyřešit konzumací několika kiwi denně. Kiwi obsahuje mnoho užitečných sloučenin, jako jsou antioxidanty a serotonin, které mohou být přínosné při léčbě poruch spánku.

Související příspěvky: