Jak se dělíme fazole?

Obsah

Jak se dělíme fazole?

Jak se dělíme fazole?

Podle typu růstu dělíme fazole na keříčkové a tyčkové. Tyčkové fazole potřebují při růstu oporu, která se k rostlině dává hned po vysetí. Výhoda je, že lusky dozrávají postupně a sběr trvá i několik týdnů. Navíc má i estetickou hodnotu – roste rychle a můžete ji použít na předěl nebo zakrytí méně vzhledných míst v zahradě.

Jak připravit zelené fazolky se slaninou?

Zelené fazolky se slaninou. Asi nejznámější kombinace je zelené fazolky a slanina. 300 g zelených fazolek povařte asi dvě až tři minuty v osolené vodě, sceďte a propláchněte v ledové vodě. 200 g anglické slaniny nakrájejte na kostičky a nechte vyškvařit na pánvi. Přidejte dva až tři stroužky česneku, který jste si nakrájeli nadrobno nebo utřeli.

Co jsou fazole?

Co jsou fazole? Fazole představují druh luštěnin, jedná se o semena rostlin rodu Phaseolus ( 1 ). Potravina pochází se Střední a Jižní Ameriky, kde byla pěstována po tisíce let. V současné době představují fazole důležitý zdroj potravy pro lidi na celém světě.

Jak pěstovat zelené fazolky?

Jak pěstovat zelené fazolky. Zelené fazolky jsou skvělá zelenina. Vypěstujte si letos vlastní úrodu. Pokud se rozhodnete pěstovat na zahrádce keříčkové nebo tyčkové fazole, kromě chutných lusků budete mít na záhonu i kvalitnější půdu. Nejenže se díky nitrofilním bakteriím zvýší v půdě obsah dusíku, ale hluboké kořeny ji také prokypří ...

Související příspěvky: