Jak pěstovat magnolie?

Obsah

Jak pěstovat magnolie?

Jak pěstovat magnolie?

Návod na pěstování magnolií. Při výběru správného místa pro Vaši rostlinu se musíme především řídit tím, že magnolie preferují slunné až polostinné stanoviště, v místě chráněném před přílišným větrem. Stínu a přímému slunci se snažíme vyvarovat, ani jedno jim příliš neprospívá.

Jaký druh magnolie vybrat?

Jaký druh magnolie vybrat a na co si dát při péči o tuto rostlinu pozor? Magnolie (český název šácholan se příliš nevžil) pochází z tropického a subtropického pásma jihovýchodní Asie a vyskytuje se i v Severní a Střední Americe.

Kde sázet magnolii?

Magnolii je nejlépe sázet na jaře (březen, duben) nebo na podzim, a to do prvních mrazíků. V našich podmínkách je plně mrazuvzdorná a obvykle i dobře snáší znečištěné městské klima. Pěstuje se v mnoha kultivarech, které se liší barvou a dobou kvetení.

Jaké jsou účinky magnolie?

Všeobecně známé účinky a pozitiva magnolie: 1 uvolňující, relaxační a zklidňující, 2 detoxikační, 3 podpora správné funkce střevního traktu, 4 stimulace pravidelného vyprazdňování, 5 působení pro udržení homeostázy – stálosti vnitřního prostředí organismu, 6 podpora udržení energie, 7 protizánětlivé a protialergenní, 8 pozitivně působí na menstruační a menopauzální komfort,

Související příspěvky: