Co jsou těstoviny zdravější?

Obsah

Co jsou těstoviny zdravější?

Co jsou těstoviny zdravější?

Těstoviny obsahují hodně sacharidů, jejichž nadměrná konzumace může být zdraví škodlivá. Navíc obsahují lepek, což je bílkovina, která u některých lidí může způsobovat problémy. Co jsou těstoviny? Jsou celozrnné těstoviny zdravější? Jak jíst těstoviny zdravěji? Co si z článku odnést?

Co jsou těstoviny?

Co jsou těstoviny? Těstoviny jsou v podstatě nudle vyráběné z vajec, vody a pšeničné mouky. Jsou vytvarovány do různých tvarů a připravují se povařením ve vařící vodě. Většina těstovin prodávaných v obchodech obsahuje pšeničnou mouku. Nicméně si můžete koupit i těstoviny vyráběné z jiných druhů obilovin, jako jsou rýže, ječmen nebo pohanka.

Co se děje při těstovinách celozrnné?

Sacharidy jsou v trávicím traktu rychle rozštěpeny na glukózu, která se okamžitě vstřebá do krve, kde způsobí prudký nárůst hladiny cukrů v krvi. To platí zejména o průmyslově vyráběných těstovinách, které obsahují více kalorií a méně vlákniny než těstoviny celozrnné.

Jaký je rozdíl mezi oběma druhy těstovin?

Jak vidíte, tak z hlediska obsahu živin je mezi oběma druhy těstovin podstatný rozdíl. Shrnutí: Celozrnné těstoviny jsou bohaté na vlákninu, mangan a selen. Průmyslově vyráběné těstoviny obsahují více kalorií, sacharidů, vitamínů skupiny B a železa, ale méně vlákniny a většiny ostatních živin. Těstoviny jsou bohaté na sacharidy.

Související příspěvky: