Co je lepší řešení pro Crohnovu chorobu?

Obsah

Co je lepší řešení pro Crohnovu chorobu?

Co je lepší řešení pro Crohnovu chorobu?

Pro Crohnovu chorobu je výborným řešením takzvaná bezezbytková dieta. V této dietě jsou zahrnuty potraviny, které zanechávají ve stolici minimum zbytků. Zároveň nenutí ke zvýšené peristaltice střev a nedráždí jejich sliznici.

Co je to Crohnova choroba?

Crohnova nemoc (jinak také Crohnova choroba či regionální enteritida) je chronické zánětlivé onemocnění postihující trávicí ústrojí, nejčastěji spojení mezi tenkým a tlustým střevem. Způsobený zánět proniká celou stěnou. Co je to Crohnova choroba?

Co se týče Crohnovy choroby?

Příčiny Crohnovy choroby nejsou známy, ale vědci se domnívají, že jde o nemoc tzv. autoimunního charakteru, což znamená, že některá ze složek imunitního systému nemocného reaguje na složky a struktury organismu vlastní.

Které potraviny jsou zdravé při Crohnově chorobě?

Mezi 20 druhů potravin, kterým se zcela určitě při Crohnově chorobě vyhnout, patří, mimo jiné: 1 Ořechy: Syrové ořechy mají dobrou výživnou hodnotu, ale pokud trpíte Crohnovou chorobou, vaše tělo nedokáže využít... 2 Ovoce a zelenina se slupkou: Sice se říká, že k tomu kdo si dá jedno jablko denně lékař, nemusí chodit, ale pokud trpíte... 3 Majonéza: Majonéza a další tučná... More ...

Související příspěvky: