Jaké je doba sušení tenkostěnných paprik?

Obsah

Jaké je doba sušení tenkostěnných paprik?

Jaké je doba sušení tenkostěnných paprik?

Nakrájejte ji na kolečka nebo proužky silné asi pět milimetrů a naskládejte k sušení na síta. Doba sušení tenkostěnných paprik je kolem sedmi hodin, šťavnaté se suší někdy i deset hodin při teplotě kolem padesáti stupňů. Vychladlé papriky uskladněte v plátěném pytlíku nebo ve sklenicích se šroubovacím nebo zabroušeným uzávěrem – v suchu a chladu.

Jak zpracovat mraženou papriku?

Papriku zpracujete na stovky způsobů 1 Mražená paprika. Na mrazení se hodí všechny druhy papriky, nejlepší jsou ty tenkostěnné. Mraženou papriku nenechávejte... 2 Sušená paprika. Suší se tenkostěnné druhy paprik a chilli papriček. Ze sušených paprik se vyrábějí paprikové vločky a... 3 Nakládaná paprika. Na nakládání jsou nejvhodnější malé až středně velké papriky nebo úzké a... More ...

Jak odstranit semenou papriku?

Po odstranění semen papriku pět minut blanšírujte v páře nebo horké vodě (to znamená nechat ji po tu dobu ponořenou nebo pod poklicí), aby si lépe uchovala chuť a vůni. Nakrájejte ji na kolečka nebo proužky silné asi pět milimetrů a naskládejte k sušení na síta.

Jak usušit rajčata a papriky?

Jestliže se rozhodnete rajčata a papriky usušit, máte napůl vyhráno s kvalitní sušičkou ovoce. Takovou, která má ventilátor a možnost regulace teploty a můžete v ní zpracovat velké množství plodů.

Související příspěvky: