Může to být za přemnožení medúz?

Obsah

Může to být za přemnožení medúz?

Může to být za přemnožení medúz?

Za přemnožení medúz může změna klimatu a s ní spojené oteplování moře. Doktor Stefano Piraino se svým týmem v těchto dnech zkoumá podmořský svět u břehů Itálie. Právě tam došlo k velkému nárůstu medúz.

Co se týká medúz?

Jak uvádí, výskyt medúz není ničím ojedinělým, ale je pravdou, že od roku 2015 se populace medúz zmnohonásobila. Invaze medúz se dostala do bodu, kdy už dá mnoho práce najít způsob, jak spolu v moři mohou existovat lidé i medúzy zároveň, tvrdí Piraino.

Co se týče medúzů?

A zatímco nadměrný rybolov a vyšší teplota moře spolu se znečišťováním mohou zničit oceánské dravce, medúzám se v tomto prostředí naopak daří. Medúzy jsou hermafroditi, které se mohou samy rozmnožovat a naklást až 45 tisíc vajec denně.

Co jsou mořské a sladkovodní medúzy?

Hlavní odrůdy mořské a sladkovodní medúzy 1 Obecné informace o medúzy. Týkají se koelenterátů a jsoučást jejich životního cyklu, což je dvě fáze: asexuální a sexuální. Adultní medúzy jsou dvojdomé, jejich reprodukce probíhá sexuálně. 2 Třída hydrodynamických medúz. Coelenterates zahrnují jeden neboobyvatelé koloniálních vod. Téměř všichni jsou dravci. Jejich výživa je plankton, larvy a ryby. 3 Scyphoidní medúzy. Jsou volně plovoucí a mají odlišné vlastnostirozměry. Velikost některých druhů je jen několik milimetrů a další - dva nebo tři metry.

Související příspěvky: