Co se týče slunečnic?

Obsah

Co se týče slunečnic?

Co se týče slunečnic?

Květy neplní v době své zralosti jen okrasnou úlohu; často zažehnají hlad drobných pěvců, jako jsou sýkorky, brhlíci, zvonci, stehlíci a drozdovití. S dobou kvetení slunečnic je spojena i přítomnost pylu, který patří k velmi výrazným alergenům.

Jak odkvetnout slunečnice?

Slunečnice mělce koření a sebemenší poryv větru nebo dlouhotrvající déšť jim dokáže uškodit. Dobu kvetení u větvených kultivarů můžete prodloužit až do prvních mrazíků. Jakmile začnou u odkvetlých květenstvích zrát semena, celý květ odstřihněte.

Co je slunečnice roční?

Slunečnice roční ( Helianthus annuus) je velmi starou kulturní rostlinou. Původně se pěstovala jen odrůda dorůstající výšky kolem tří metrů, avšak s rostoucí oblibou se přistoupilo ke šlechtění nových, mnohdy zvláštních kultivarů. Malá, nebo velká, černá, či žlutá?

Jak pěstovat slunečnice?

Slunečnice nejsou nijak náročné na pěstování. Daří se jim v každé zahradě s odpovídajícími podmínkami, mezi něž určitě patří propustná hlinitopísčitá půda dobře zásobená živinami a sluníčko. Semena vysévejte v polovině dubna přímo na záhon, mezi jednotlivými rostlinami nechte vzdálenost alespoň dvacet centimetrů.

Související příspěvky: