Jaké jsou základní typy kávovarů?

Obsah

Jaké jsou základní typy kávovarů?

Jaké jsou základní typy kávovarů?

Základní typy kávovarů V první řadě je potřeba ujasnit si, jaké kávovary se vůbec na trhu vyskytují, a co od nich můžeme čekat. Kávovary dělíme na tři základní typy, pákový, automatický a kapslový. Kromě nich se můžete ještě setkat například s překapávačem nebo moka konvičkou.

Jak funguje automatický kávovar?

Automatický kávovar je skvělý a nenáročný pomocník. Nutné údržbě se ale ani tak nevyhnete. Například káva, kterou sám namele a procedí, musí někde skončit. Většina kávovarů si proto sama řekne o vysypání zásobníku na použitou kávu, ale také o výměnu vody nebo pročištění vnitřních součástí kávovaru.

Co je pákový kávovar?

Pákový kávovar – vyplatí se vám, pokud bydlíte sami nebo ve dvou. Klasický pákový kávovar vám dává možnost připravit si vynikající a kvalitní kávu se silnou chutí, ale problém je, že obvykle umožňují přípravu maximálně dvou šálků najednou.

Co jsou nejlepší automatické kávovary?

Recenze nejlepších automatických kávovarů 1 Typ: automatický Jedná se o automatický kávovar, který zvládne sám připravit 4 druhy nápojů. ... 2 Tlak a teplota: 15 bar, nastavitelná Kávovar zvládne vyvinout parní tlak 15 bar, což je obvyklá teplota u domácích kávovarů. Teplotu vody si můžete vybrat ze tří přednastavených variant. ... 3 Příkon: 1850 W Příkon není u automatického kávovaru nijak zvlášť důležitý. Vyšší příkon zajistí pouze rychlejší nahřívání přístroje, na samotné vaření kávy však nemá vliv. ...

Související příspěvky: