Jak použít očištěné kukuřice?

Obsah

Jak použít očištěné kukuřice?

Jak použít očištěné kukuřice?

Postup 1 Ideální je použít už uvařené očištěné kukuřice, které se dají sehnat v obchodě. Stačí do nich zapíchat špejle – budou se vám lépe grilovat, ale i jíst. ... 2 Před grilováním si připravte máslovou směs z povoleného másla, nadrceného stroužku česneku, nasekaného čerstvého oregána, soli a čerstvě namletého pepře. Všechno smíchejte dohromady. 3 Rozpálenou mřížku grilu potřete lehce tukem. Jednotlivé kukuřice potřete vrstvou máslové směsi a ze všech stran ogrilujte, v průběhu je průběžně potírejte ochuceným máslem.

Můžete jíst kukuřici bez soli?

Vařte ji bez soli! Kukuřici můžete jíst syrovou, kuchyňsky upravovat vařením či v mikrovlnné troubě, grilovat i zamrazovat. Syrové klasy neskladujte dlouho, moučnatí a ztrácí svěží chuť. Při vaření kukuřice nepřidávejte do vody sůl, zrna by ztvrdla, přidejte ale lžíci cukru – zvýrazní se chuť i vůně.

Co se děje s kukuřicí?

Syrové klasy neskladujte dlouho, moučnatí a ztrácí svěží chuť. Při vaření kukuřice nepřidávejte do vody sůl, zrna by ztvrdla, přidejte ale lžíci cukru – zvýrazní se chuť i vůně. S kukuřicí si nejen pochutnáte, ale i polepšíte: látky v zrnech obsažené zahání stres a zásobí mozek okamžitou energií.

Kde se pěstuje kukuřice obecná?

Kukuřice obecná ( Zea mays indurata) se liší tvarem zrn, která jsou kratší, tvrdá a kulatější. Má podobné využití, ale u nás se moc nepěstuje. Rozšířená je spíše v zámoří, hlavně v Jižní Americe. Cukrová kukuřice ( Zea mays invar. saccharata) bude zajímat zahrádkáře.

Související příspěvky: