Proč se meloun honeydew servíruje s parmskou šunkou?

Obsah

Proč se meloun honeydew servíruje s parmskou šunkou?

Proč se meloun honeydew servíruje s parmskou šunkou?

Ale ono to není tak jednoduché, u ovoce a zeleniny se dost často neshodnou botanici s cukráři a kuchaři s pěstiteli. Pro jeho sladkou chuť a využití u nás především jako dezert považují kuchaři meloun za ovoce. Nic na tom nemění ani fakt, že se třeba meloun Honeydew servíruje s parmskou šunkou a pepřem.

Co je žlutý meloun?

Žlutý meloun, známý také pod názvem Honeydew meloun, je díky své barvě ve světě známý také jako kanárkový, se řadí mezi cukrové odrůdy podobně jako galia, cantaloupe nebo piel de sapo. Na rozdíl od těchto velmi aromatických plodů má žlutý meloun velmi jemnou a sladkou chuť. Hodí se tak skvěle nejen na kousky nakrájený jako letní osvěžení, perfektní místo ale zaujme i v kuchyni. Již osvědčenou klasikou je proužek melounu s parmskou šunkou. Žlutý ...

Jaký zvuk má zralý meloun?

Zralý meloun by měl mít při poklepu plný, jakoby kovový zvuk. Stejně tak když ho vezmete do ruky a stlačíte, měl by se ozvat vrzavý zvuk. Jen pro ženu není lehké takového třeba patnáctikilového cvalíka zkoušet v ruce, i proto možná vodní melouny často kupují muži.

Jaké jsou druhy melounů?

Nějaké vady na kráse v podobě šrámů nevadí, vodní meloun by měl ale být lesklý, vybarvený a tvrdý. Zralý cukrový meloun velmi intenzivně voní a slupka kolem stopky je popraskaná. Jaké známe druhy melounů?

Související příspěvky: