Proč je vysoký krevní tlak spojen s onemocněním?

Obsah

Proč je vysoký krevní tlak spojen s onemocněním?

Proč je vysoký krevní tlak spojen s onemocněním?

Vysoký krevní tlak je také velice často spojen s dalšími chorobami, například cukrovkou typu 2, zvýšenou hladinou cholesterolu nebo dnou. Někdy bývá důsledkem jiného onemocnění — například ledvin nebo chorobných změn hladiny hormonů. Nejdůležitějším vyšetřením v případě podezření na vysoký krevní tlak je jeho změření.

Co způsobuje vysoký krevní tlak?

Co způsobuje vysoký tlak? Příčiny vysokého krevního tlaku nejsou u většiny lidí známé. Mezi vlivy mající za vinu vysoký krevní tlak patří dědičnost, obezita, nadměrná konzumace soli a alkoholu, spousta stresu a kouření. K vysokému krevnímu tlaku jsou náchylnější především muži.

Pokud se vám nepodaří vysoký krevní tlak snížit?

Nezapomeňte, pokud se vám ani po dvou měsících nepodaří vysoký krevní tlak snížit formou potravinových doplňků a volně dostupných léků, vyhledejte lékaře, a to i v dalších případech pokud: 1 trpíte obezitou, 2 máte vysoký krevní tlak v rodině 3 vaše hodnoty se nesnižují a zůstávají na horních hodnotách mezi 130-139 a dolních hodnotách 86-89. More ...

Jak se projevuje zvýšený krevní tlak ve středním věku?

Vysoký tlak už ve středním věku skrytě způsobuje poškození mozkové tkáně, které se později může projevit ve formě Alzheimerovy demence či podobného onemocnění. Zhoršení nebo ztráta zraku. Zvýšeným krevním tlakem dojde k poškození cév v sítnici oka. To má za následek zhoršené vidění anebo úplné oslepnutí.

Související příspěvky: