Jak na Aloe vera pěstovat?

Obsah

Jak na Aloe vera pěstovat?

Jak na Aloe vera pěstovat?

Autor: istock.com/pixabay.com Jak na aloe vera? Aloe vera méně známá pod českým názvem aloe pravá je obrovským přírodním zázrakem bohatým na vitamíny a velmi prospívající našemu zdraví. Podívejte se, jak doma aloe pěstovat, co potřebuje a jak se má zalévat.

Jaké jsou nejlepší druhy Aloe?

Nejznámější a nejlepší druhy jsou je A. vera a A. arborescens. Mohutné dužnaté listy aloe jsou zdrojem léčivé síly této rostliny.

Které látky jsou obsaženy v Aloe vera?

Pokud se začnou listy kroutit a ztenčí se, rostlina potřebuje více vláhy. V aloe vera jsou obsaženy aminokyseliny, enzymy, steroly, různé antioxidanty, polysacharidy a další zázračné látky, které jsme již zmínili. Napomáhá při trávení, žaludečních potížích, upevňuje váš imunitní systém a pomáhá hojit záněty.

Jaké jsou výhody aloe a latexu?

Aloe poskytuje dva různé produkty s odlišným působením a využitím známé jako gel a latex. Gel skvěle léčí popálenou kůži, drobnější poranění, odřeniny a infekce. Lze ho i sníst, ale musíte dát pozor, aby se slupka i tenká vrstva pod ní dobře odstranila. Vrstva pod slupkou totiž obsahuje latex, který má silné projímavé účinky.

Související příspěvky: