Co je počítačový virus?

Obsah

Co je počítačový virus?

Co je počítačový virus?

Počítačový virus je program nebo část kódu, která se spustí na vašem PC bez vašeho vědomí nebo svolení. Některé viry pouze znepříjemňují uživateli život. Většina virů je ale navržena tak, aby získala kontrolu nad napadeným systémem a prováděla destruktivní akce.

Jaký je počet výskytů počítačových virů?

Počet výskytů souborových a multipartitních virů je relativně nízký a nevzrůstá. Mezi autory počítačových virů a antivirových programů probíhá od vzniku prvních virů závod přinášející neustále nové viry, ale i stále dokonalejší antivirové programy.

Kdo je autorem počítačových virů?

Mezi autory počítačových virů a antivirových programů probíhá od vzniku prvních virů závod přinášející neustále nové viry, ale i stále dokonalejší antivirové programy. Antivirových programů existuje mnoho, ale způsoby hledání viru se ustálily na následujících technikách. Antivirový program využívá vlastní databázi známých virů.

Kdo byl prvním virem šířícím se na PC?

IX, č. 5, s. 11-15. Jako první virus šířící se na platformě PC bývá uváděn virus Brain vytvořený v roce 1986, který napadal boot sektor 360 KB disket. Od té doby se počet známých virů rozrostl na několik desítek tisíc, přibyly nové vlastnosti a způsoby šíření.

Související příspěvky: