Jak udržovat jakost chleba v mrazničce?

Obsah

Jak udržovat jakost chleba v mrazničce?

Jak udržovat jakost chleba v mrazničce?

Tímto způsobem zabalený chleba vložte do mrazničky. Sáček s chlebem si označte a uveďte na něj datum zamrazení, aby se z něj po čase nestala záhadná ledová kostka. Pro zachování požadované jakosti chleba je třeba udržovat v mrazničce teplotu – 18 °C. Chléb kypřený droždím a běžné pečivo si uchovají svoji jakost v mrazničce až po dobu šesti měsíců.

Jak zamrazit chléb?

V takovém případě se můžete rozhodnout zamrazit chléb hned, jakmile z něj sníte požadované množství, dokud je stále čerstvý. Ze všeho nejdříve zabalte chleba do igelitu nebo alobalu. Právě tyto druhy obalů jsou ideální, jelikož zachytí přirozenou vlhkost chleba a tím ho chrání před vysušením a ztvrdnutím.

Co potřebujete na domácí chléb?

Na domácí chléb potřebujete: 1 500 g hladké mouky 2 400 ml vody 3 4 g sušeného droždí 4 2 lžičky soli 5 2 lžičky drceného kmínu More ...

Patříte mezi skupinu lidí, kteří dělají chleba na zahradě?

Patříte mezi skupinu lidí, kteří si rádi dělají železné zásoby, nebo jednoduše nikdy nedojíte celý chleba a zbytek ztvrdlého kusu míří do koše? V tom případě zkuste chleba zamrazit a pochutnat si na něm třeba za několik měsíců. Vytvořte ježkovi na zahradě vhodné prostředí, ať si ho tam udržíte.

Související příspěvky: