Jak použít javorový sirup do dezertů?

Obsah

Jak použít javorový sirup do dezertů?

Jak použít javorový sirup do dezertů?

Javorový sirup můžeme použít jako zdravé sladidlo. Dodává studeným i teplým pokrmům zajímavou chuť. Někteří si ho dávají do čaje nebo kávy, obzvláště dobře se hodí do dezertů, ve kterých jsou vlašské i jiné ořechy. Zkuste jím například osladit ovesné palačinky.

Jak se javorový sirup vyrábí?

Jak se javorový sirup vyrábí? Javorový sirup je jedním z mnoha divů světa. Tato nahnědlá tekutina se svou charakteristickou, zemitě sladkou chutí se vyrábí ze šťávy tzv. cukrového javoru. Podle všeho to vypadá tak, že si javor na ochranu před zmrznutím vyrábí škrob, který uskladňuje ve svých kořenech aby zabránil jejich zamrznutí.

Co obsahuje čistý javorový sirup?

Čistý javorový sirup také obsahuje mnoho antioxidantů a klíčové vitamíny a minerály (draslík, vápník, mangan, zinek, železo, fosfor, vitamíny B, riboflavin). Pomáhá k rovnováze střevní mikroflóry.

Kde se získává javorový sirup?

Javorový sirup se získává výhradně v severní Americe. Tradičně ho užívali domorodci pro jeho léčebné účinky. Indiáni nařezávali kůru cukrového javoru a sbírali vytékající šťávu, která jim po staletí pomáhala překonávat infekční choroby. Vynalézaví Evropané začali používat nebozízek a šťávu stáčeli.

Související příspěvky: