Jak se zbavit netopýrů?

Obsah

Jak se zbavit netopýrů?

Jak se zbavit netopýrů?

Všechny nalezené trasy upravte tak, aby se dovnitř už netopýři nedostali. Pozornost věnujte i několikacentimetrovým otvorům. Netopýři jsou totiž schopni namáčknout se i do zúžených míst.

Jak se táboří netopýři v bytě?

Táboří-li netopýři v bytě déle, můžete si pak rovnou vymalovat a zrekonstruovat celý byt,“ říká Karel Makoň. Máte-li smůlu a netopýra či netopýry doma máte, manipulujte s nimi co nejvíce opatrně. Můžete se je snažit vyhnat z bytu tak, že přes zvíře přehodíte prostěradlo či ručník a opatrně jej vynesete ven.

Jak zjistit výskyt netopýrů v zimním období?

Výskyt netopýrů lze určit pozorováním výletové aktivity s pomocí ultrazvukových detektorů, u některých druhů také na základě dobře slyšitelných hlasových projevů zejména ve večerních hodinách před jejich výletem z úkrytu. V zimním období je však určení výskytu netopýrů velmi obtížné a úspěch je pravděpodobnější v teplejších dnech.

Kde žijí netopýři?

Netopýři žijí v lesním i nelesním prostředí. Mnohé druhy se přizpůsobily k životu ve městech a na vesnicích. Přes den nebo i v zimě se tam ukrývají v různých stavbách (půdy a sklepy budov, štěrbiny na domech, mosty, katakomby, štoly), v létě na území měst a vesnic také loví potravu.

Související příspěvky: