Kde se nachází norovirus zimního zvracení?

Obsah

Kde se nachází norovirus zimního zvracení?

Kde se nachází norovirus zimního zvracení?

Často se mu také říká „virus zimního zvracení“, protože se nejčastěji vyskytuje v zimě, i když norovirovou infekcí se můžete nakazit po celý rok. Nákaza noroviry může být velmi nepříjemná, virus má poměrně krátkou inkubační dobu (24 - 48 hodin), ale potíže naštěstí obvykle ustoupí do několika dní bez nutnosti další léčby. Co je norovirus?

Kde se šíří norovirus?

Norovirus se velmi snadno šíří na veřejných místech, jako jsou nemocnice, léčebny dlouhodobě nemocných nebo školy. Nakazit se můžete z aerosolu ze zvratků nebo v případě, kdy se stolice nakažené osoby dostane do vašich úst.

Co dělat, když se nakazíte norovirem?

Příznaky onemocnění se objevují do jednoho až dvou dnů po nákaze (tedy inkubační doba je zhruba 24 - 48 hodin) a obvykle přetrvávají po dobu dvou až tří dnů. Co dělat, když se nakazíte norovirem?

Jak se projevuje norovirová infekce?

Norovirová infekce se projevuje charakteristickými příznaky ( 1 , 2, 3 ). Pokud se u vás vyskytnou následující příznaky, pravděpodobně jste se nakazili norovirem: U některých lidí se nákaza norovirem může projevit také zvýšenou teplotou, bolestmi hlavy, křečemi v břiše nebo bolestí končetin.

Související příspěvky: