Co se týče salmonelózy?

Obsah

Co se týče salmonelózy?

Co se týče salmonelózy?

Salmonelóza patří mezi vůbec nejčastější průjmová onemocnění dětí i dospělých. Vyšetření se provádí jako běžný odběr vzorků ze stolice, ale výsledek znáte za pár minut přímo v pohodlí domova.

Jaké jsou příznaky salmonely?

Salmonelóza: projevy příznaků a léčba nemoci 1 Příznaky salmonelózy a průběh nemoci. Začátek onemocnění bývá náhlý, provázený horečkou a zvracením. Další projevy salmonely zahrnují kolikovité bolesti a průjmy. 2 Komplikace spojené s nemocí. Poruchy vnitřního prostředí vyvolané zvracením a průjmy mohou především u malých dětí vyvolat křeče. 3 Diagnostika. Diagnostika salmonelových onemocnění je stanovována na základě anamnézy, typických klinických příznaků a laboratorních vyšetření.

Jak se léčí salmonelóza?

Salmonela, salmonelóza 1 Léčba salmonely. U většiny nemocných stačí, když mají klid na lůžku, dietu a jsou do sebe schopni dostat dostatek... 2 Léky. Pomáhají léky čistící střeva, jako jsou endiaron či živočišné uhlí, v krajním případě antibiotika. 3 Prevence. Předcházení nemoci souvisí hlavně s minimalizací rizika nákazy. Jde zejména o kuřecí maso a vejce. More ...

Co je důležité při salmonelóze?

Dieta. Při salmonelóze je v dietě důležité vyloučení všech mastných a dráždivých jídel, mléka, masa včetně dietní šunky, čokolády, listové zeleniny a čerstvého ovoce kromě banánů a nastrouhaných jablek. Strava by měla být bezezbytková, vhodná je bramborová a rýžová kaše, polévka z kořenové zeleniny zahuštěná rýží, suché pečivo anebo suchary.

Související příspěvky: