Co jsou proteiny?

Obsah

Co jsou proteiny?

Co jsou proteiny?

Co je protein. Proteiny neboli bílkoviny jsou základními stavebními kameny v lidském těle, skládají se z aminokyselin. Lidský organismus se bez nich neobejde. Neukládají se do zásoby, získáváte je jen prostřednictvím stravy.

Jak připravit proteinový recept?

Proteinový recept dle Martina Škáby 1 Smícháte namočená semínka s ovesnými vločkami, k tomu přidáte papáju nebo čerstvý ananas (ty podporují trávení), k tomu... 2 Přidáte koření (např. skořici, sušený zázvor nebo kurkumu). Stačí jen špetka. 3 A pak vše důkladně rozmixujete tyčovým mixérem. Máte z toho velmi chutné jídlo. Jak na snídani nebo jako svačinu,... More ...

Jaký je proteinový prášek?

Kvalitní proteinový prášek poznáme podle složení, a také nutriční hodnoty. Nejčastěji se setkáme se syrovátkovým proteinem (neplést se sušenou syrovátkou), dále také s kaseinovým proteinem, ve kterém je bílkovina získávána z mléka stejně jako syrovátka.

Co se týče proteinových nápojů?

Proteinový prášek dodá dostatek bílkovin, ale nezvýší příliš kalorický příjem. K proteinovým nápojům máme skoro stejný vztah jako pravěcí lovci k bouřkám – bojíme se jich, protože nevíme, k čemu se dají využít a z čeho vlastně jsou. Na proteinovém prášku přitom není nic zvláštního.

Související příspěvky: