Jaké jsou ředkvičky na jaře?

Obsah

Jaké jsou ředkvičky na jaře?

Jaké jsou ředkvičky na jaře?

Jsou plné vitamínu C, jejich lehce pikantní chuť dodá šmrnc nejen pomazánkám a salátům a navíc je to jedna z mála zelenin, kterou můžete už v dubnu koupit českou – ředkvičky by ve vaší kuchyni na jaře zkrátka chybět neměly. Nechte se inspirovat našimi tipy na originální recepty s ředkvičkami a začněte jaro správně: svěže a chutně!

Jak začít s ředkvičkami?

Nechte se inspirovat našimi tipy na originální recepty s ředkvičkami a začněte jaro správně: svěže a chutně! Na první pohled jsou ředkvičky taková banální zelenina, kterou si hravě vypěstujeme i na zahradě. Tahle kořenová zelenina má ale blahodárný vliv na naše zdraví, je skvělá pro prevenci rakoviny, chrání před bakteriemi a plísněmi.

Jak pěstovat ředkvičku?

Ředkvička, ředkev a zdraví – mají více vitamínu C než citron 4.73/5 (22) 1 Chutná i léčivá – to je ředkvička. Ředkev i ředkvička mají vysokou dietetickou hodnotu pro vysoký obsah silic, minerálních látek a vitamínu B a C. ... 2 Jak pěstovat ředkev a ředkvičky. Ředkev i ředkvička potřebují na růst dobrou závlahu, půdu zásobenou přístupnými živinami a dostatek světla. 3 Náš tip: Ředkvičková smaženice. Na jednu porci budeme potřebovat asi 10 kusů ředkviček, menší cibulku, olej nebo máslo, dvě vajíčka, podle chuti sůl, pepř, kmín.

Co je nejlepší recept na ředkvičkové smažení?

Ne ten nejzdravější recept na světě, ale chutnat určitě bude – ředkvičkové smaženici se odolává jen těžko. Chcete-li recept trochu odlehčit, nahraďte slaninu libovější šunkou nebo prosciuttem. Navrch dozdobte pažitkou a rychlá dobrota je na světě. S ředkvičkami nechutnají výborně jen míchaná vejce.

Související příspěvky: