Co je vaginální hysterektomie?

Obsah

Co je vaginální hysterektomie?

Co je vaginální hysterektomie?

Vaginální hysterektomie je operace, při která je děloha odstraněna pochvou, tedy „spodem”. Vaginální hysterektomie je operace, při která je děloha odstraněna pochvou, tedy „spodem”. Pokud je pochva prostorná a děloha malá, je to způsob, jak se vyhnout velkému řezu v břišní stěně. Operace pochvou je lépe snášená a rekonvalescence trvá kratší dobu.

Co se používá na hysterektomii?

Používá se hlavně ultrazvuk, v určitých případech ale dojde i na takzvanou cytoskopii (což je vlastně zobrazení močového měchýře z vnitřku, pomocí optiky zavedené močovou trubicí). Protože se hysterektomie provádí výhradně v celkové anestezii, nebudete si z této fáze pamatovat vůbec nic kromě pobytu na oddělení a pár okamžiků před usnutím.

Jaký je průběh Hysterektomie?

Hysterektomie - průběh a rekonvalescence 1 Výběr pracoviště. Předně je dobré si přiznat, že rčení "když dva dělají totéž, není to totéž", platí i u lékařů. 2 Předoperační vyšetření. Předoperační vyšetření má za úkol zjistit váš aktuální zdravotní stav a schopnost operaci... 3 Průběh operace. Protože se hysterektomie provádí výhradně v celkové anestezii, nebudete si z této fáze... More ...

Proč se Hysterektomie provádí v celkové anestezii?

Protože se hysterektomie provádí výhradně v celkové anestezii, nebudete si z této fáze pamatovat vůbec nic kromě pobytu na oddělení a pár okamžiků před usnutím. Způsob provedení operace volí lékař na základě vaší diagnózy a standardů pracoviště.

Související příspěvky: