Jak připravit grilovanou kukuřici na ohni?

Obsah

Jak připravit grilovanou kukuřici na ohni?

Jak připravit grilovanou kukuřici na ohni?

Grilovanou kukuřici můžete připravit jen tak, ale daleko chutnější je potíraná máslovou směsí a zasypaná parmazánem. ;) Grilování se během posledních let stalo v Čechách neotřesitelným fenoménem. Pokud jste i vy propadli kouzlu vaření na ohni, určitě oceníte nové recepty.

Proč je kukuřice tvrdá před grilováním?

Jestli si myslíte, že kukuřice se musí před grilováním předvařit, aby nebyla tvrdá, ukážeme vám, že to jde i bez vaření. Není kukuřice jako kukuřice. Tu na poli nechte pro zvířata. Vy potřebujete kukuřici sladkou, takzvanou cukrovou, a co nejčerstvější, takže nejlépe přímo od nějakého farmáře.

Jak potřete kukuřice?

Jednotlivé kukuřice potřete vrstvou máslové směsi a ze všech stran ogrilujte, v průběhu je průběžně potírejte ochuceným máslem. Když jsou kukuřice ze všech stran ogrilované, ještě horké je znovu potřete zbylým máslem a posypte nebo obalte v nastrouhaném parmazánu. Ihned podávejte. Coolinářka je COOL!

Jak uvařit kukuřici v mikrovlnné troubě?

Jak uvařit kukuřici v mikrovlnné troubě? Neoloupaný klásek kukuřice umístěte do mikrovlnné trouby. Zapněte ji na co nejvyšší stupeň a vařte po dobu 5 minut. Použijte utěrku nebo rukavice, abyste kukuřičný klásek přenesli na pracovní desku. Ostrým nožem odřízněte širší konec klásku – včetně prvního řádku ...

Související příspěvky: