Jak rostou banány?

Obsah

Jak rostou banány?

Jak rostou banány?

Jak banány rostou? Aktivně rostou od 7 do 10 měsíců. Poté se růst prakticky zastaví a tráva začne kvést. Během kvetení od stonku, dlouhý květ výhonek aktivně klíčí, podobný komplexu květenství, od kterého budoucí bobule jsou tvořeny. Zpočátku má zelený nebo fialový odstín. Na samém květenství jsou květy banánů. Největší - samice, nejmenší - samec.

Kde jsou nejlepší podmínky pro růst banánů?

Ideální podmínky pro růst a zrání banánů v zemích, které jsou v tropickém a subtropickém klimatu: jižní Asie, Malajsie, Latinská Amerika, Japonsko, východní Austrálie.

Jaké jsou rozměry banánových listů?

Banánové listy jsou velmi husté a dlouhé. Jejich rozměry jsou úžasné, protože délka může být více než 2,5 metru a šířka - 1 metr. Převážně zelené listy, ale skvrny burgundské nebo purpurové jsou možné. Když roste, tráva hází staré, slabé listy, a uvnitř, nové, mladé jsou tvořeny.

Kde se pěstují banány?

Banány se také pěstují v některých zemích skandinávského poloostrova. To je možné díky speciálním skleníkovým podmínkám: jsou pozorovány určité denní hodiny, teplota a vlhkost. Island je dokonce pěstuje pro export. Banány jsou nízkotučné výrobky, ale velmi výživné a rychle dodávají tělu další energii.

Související příspěvky: