Jak vypěstovat avokádu?

Obsah

Jak vypěstovat avokádu?

Jak vypěstovat avokádu?

Plody v našich podmínkách asi těžko vypěstujete, neboť v zemích, kde se avokáda pěstují, poskytují úrodu až ve věku čtyř až šesti let a plody dozrávají teprve šest až devět měsíců po odkvětu. Ale samotná rostlina je díky atraktivním listům velmi dekorativní. Pro úspěšné pěstování však vyžaduje rozptýlené světlo.

Jak pěstovat avokádo z Pecky?

Vypěstujte si avokádo z pecky 1 Pecka na párátku. Semeno můžete vložit do vlhkého substrátu špičkou nahoru, nechejte ho z jedné třetiny až poloviny vyčnívat. 2 3 tipy pro úspěch. Snažte se v obchodě vybrat zralý plod – na omak je měkký, mívá tmavší barvu. ... 3 Další pěstování avokáda. Rostlině dopřejte světlé místo bez přímého slunce, substrát udržujte jen mírně vlhký, zalévejte ideálně dešťovou vodou, v zimě méně.

Jaký je druh avokády?

Plod avokáda má hruškovitý tvar, je dlouhý 30 cm a až 15 cm široký, se zelenou, fialovou až načernalou barvou (podle druhu a odrůdy) a vrásčitou nebo drsnou kožovitou pevnou slupkou. Bledězelená, bílá nebo nažloutlá dužina má máslovitou konzistenci, je bez vůně a má mírně oříškovou chuť.

Související příspěvky: