Co jsou příznaky otravy krve?

Obsah

Co jsou příznaky otravy krve?

Co jsou příznaky otravy krve?

Příznaky otravy krve Častým projevem jsou horečka, zimnice, třasavka. Postižený je schvácený, unavený, mívá vysokou srdeční a dechovou frekvenci. Někdy se připojuje také nevolnost či zvracení.

Jak se zbavit otravy jídlem?

Většina případů otravy jídlem je velmi mírná a trvá jen jeden nebo dva dny. Abyste se z ní dostali rychleji, pijte hodně tekutin. Není nutné připomínat, že je nejlepší voda, samozřejmě nekontaminovaná, a neslazené čaje. Pomůže také dietní strava typu suchý toustový chléb a odpočinek, klidový režim.

Proč je otrava krve nebezpečná?

Otrava krve je velmi nebezpečný stav, při kterém v těle koluje vysoké množství nebezpečných bakterií. Organismus se otravě brání a člověk je ohrožen na životě. Bakterie se přitom můžou šířit z různých ložisek, jako jsou třeba infekce močových cest , nebo i kvůli nemoci dýchací soustavy, jako je zápal plic ...

Jaké jsou příznaky otravy jídlem?

Příznaky otravy jídlem, které prožijete, se budou lišit podle toho, čím přesně bylo vaše jídlo kontaminováno (např. bakteriemi salmonely nebo listerie). Nejvyšší riziko otravy potravinami mají velmi mladí nebo naopak staří lidé a také ti, kteří mají oslabený imunitní systém.

Související příspěvky: