Kde se nachází socha Svobody?

Obsah

Kde se nachází socha Svobody?

Kde se nachází socha Svobody?

Socha svobody (anglicky Statue of Liberty) leží na ostrově Liberty Island kousek od New Yorku a bez přehánění – zná ji každý. Včetně podstavce 93 metrů vysoká socha s pochodní v pravé ruce a Deklarací nezávislosti v levé ruce je snad nejznámějším symbolem Ameriky.

Kdo byl Socha Svobody?

socha Svobody socha Svobody Základní údaje Základní údaje Autor Frédéric Auguste Bartholdi Gustave Eiffe ... Rok vzniku 1876 1886 Umělecký směr neoklasicismus 10 more rows ...

Kde byla socha Svobody vztyčena?

Sochu svobody darovali Američanům Francouzi, u New Yorku byla vztyčena 28. října 1886. Za návrhem a zhotovením stojí sochař Frédéric Auguste Bartholdi a Gustave Eiffel – mimo jiné autor slavné Eiffelovy věže v Paříži. Socha svobody je doslova nabytá různými symboly a odkazy.

Kde koupit vstupenky na sochu Svobody?

Vstupenky na Sochu svobody si rozhodně kupujte v předstihu alespoň 3 měsíců přes internet. Na výběr máte hned z několika možností, pokud jsou již vstupenky vyprodané, zkuste zvolit nástup v sousedním New Jersey: Reserve Only – základní vstupenka, se kterou se dostanete jen k Soše svobody, nikoliv přímo do ní.

Související příspěvky: