Jak pěstovat borůvky na balkóně?

Obsah

Jak pěstovat borůvky na balkóně?

Jak pěstovat borůvky na balkóně?

Pěstování borůvek na balkóně – jaké jsou nejoblíbenější odrůdy? Borůvky patří mezi nejoblíbenější ovoce pěstované v nádobách. Daří se jim na balkónech i terasách, a pokud zvolíte vhodnou odrůdu, můžete si pochutnávat na plodech bohatých na vitamíny celé léto.

Kde pěstovat borůvky?

Borůvky patří mezi nejoblíbenější ovoce pěstované v nádobách. Daří se jim na balkónech i terasách, a pokud zvolíte vhodnou odrůdu, můžete si pochutnávat na plodech bohatých na vitamíny celé léto. Pěstování je poměrně jednoduché a nevyžaduje kromě kyselejší půdy žádnou zvláštní péči.

Jak použít nádobu pro pěstování borůvek?

Pro pěstování borůvek si připravte dostatečně velkou nádobu, zpočátku alespoň o objemu 10 litrů. Po čase byste měli rostlinu přesazovat každé 3 až 4 roky do nádoby větší zhruba o 5 litrů. Na dno nádoby, které musí mít otvor pro odtok přebytečné vody, dejte nejprve 5 centimetrů hrubého štěrku nebo drobných kamínků pro lepší odvodnění.

Jak pěstovat borůvky kanadské?

Pro úspěšné pěstování borůvek kanadských je zapotřebí vhodné stanoviště, půda a dodržování několika zásad při pěstování. Borůvky kanadské můžeme pěstovat i na méně úrodné půdě nebo na balkoně. Borůvky kanadské zpravidla pěstujeme na těžce písčité půdě s velmi kyselou půdní reakcí.

Související příspěvky: