Jak pěstovat chilli papričky?

Obsah

Jak pěstovat chilli papričky?

Jak pěstovat chilli papričky?

Chilli papričky jsme pěstovali v naprosto běžných domácích podmínkách, bez přisvěcování či speciálního ohřevu. Protože jsme chtěli, aby měly dostatek světla a nevytahovaly se, vysévali jsme je v polovině března. Pokud tedy chcete ještě letos sklízet své vlastní chilli papričky, pořiďte si osivo a hurá do pěstování. Je na to nejvyšší čas.

Kde jsou sladké papriky pěstovány?

Sladké papriky pravděpodobně znáte z květinářství, kde se prodávají jako okrasné. Jejich plody září různými barvami, ale člověk většinou ani neví, zda jsou učené k jídlu. Chilli papričky jsme pěstovali v naprosto běžných domácích podmínkách, bez přisvěcování či speciálního ohřevu.

Jak se dělí papriky roční?

Paprika roční se dále dělí do dvou kategorií, a sice na papriky sladké, (případně mírně pálivé) a pálivé. Sladké papriky pravděpodobně znáte z květinářství, kde se prodávají jako okrasné. Jejich plody září různými barvami, ale člověk většinou ani neví, zda jsou učené k jídlu.

Jaké jsou sklizeň chilli papriček?

Abychom si vyzkoušeli, jakou sklizeň lze u těchto chilli papriček očekávat, a zprostředkovali vám co nejlépe popis jejich pěstování, rozhodli jsme se na začátku loňského roku vybrat několik odrůd a zachytit průběh jejich vývoje od semínka až po dobu zralosti plodů. V dnešním článku se budeme věnovat výsevu.

Související příspěvky: