Jak vypěstovat kukuřici na pražení?

Obsah

Jak vypěstovat kukuřici na pražení?

Jak vypěstovat kukuřici na pražení?

Popcorn ze zahrádky, aneb jak si vypěstovat kukuřici na pražení 1 Pěstování kukuřice. Kukuřici svědčí výživná, avšak propustná půda obohacená kompostem. Hnojíme ji naředěným kopřivovým... 2 Květnový výsev. Semena vyséváme po pominutí posledních nočních mrazíků. Nejlépe v rozestupech 10 cm (později rostlinky... 3 Pukají jen dobře vyzrálá a usušená zrna. Pukancovou kukuřici... More ...

Kde se pěstuje kukuřice?

Nejstarší důkaz o pěstování kukuřice pochází z období kolem roku pět tisíc před našim letopočtem. Skutečný původ této rostliny zůstává však pro botaniky záhadou. Většina z nich se přiklání k názoru, že přímým předkem kukuřice je některý druh trávy rostoucí na území Mexika.

Jak nalévat zrna kukuřici?

V období nalévání zrna kukuřici zalévejte. Palice kukuřice sklízejte ve voskově mléčné zralosti. Jakmile zhnědnou blizny vyčnívající z palic (vlasy), rozbalte listeny kryjící palici a do zrna zatlačte nehtem. Pokud se objeví mléčná tekutina, je zrno zralé.

K čemu je kukuřice cukrová určena?

Kukuřice cukrová je určena pro přímou spotřebu, dá se však také dobře zmrazovat. Přímo můžete kukuřice konzumovat vařené nebo v mladém stavu i syrové. Pokud palice kukuřice nezamrazíte, lze je uchovávat jen krátký čas, kukuřičný cukr se totiž při vyšších teplotách rychle proměňuje na škrob a zrna moučnatí.

Související příspěvky: