Co je správné pěstování okurek?

Obsah

Co je správné pěstování okurek?

Co je správné pěstování okurek?

Desatero správného pěstování okurek vypracované inženýrem Holmanem, člověkem, který celý svůj život zasvětil šlechtění okurek. Za celou dobu získal obrovské množství zkušeností ať ze své vlastní činnost, tak i z nepřeberného množství rad a zkušeností ostatních pěstitelů – zahrádkářů.

Kde pěstovat okurky?

V chladnějších oblastech je nejlépe pěstovat okurky ve fóliovnících nebo sklenících. Vyplatí se vést rostliny do výšky na provázky, aby se lépe využil prostor. Důležité je větrání, a to i ve špatném počasí. V nevětraném fóliovníku jsou listy dlouho vlhké, a to velmi podporuje napadení plísní.

Kdo byl správným pěstitelem okurek?

Za celou dobu získal obrovské množství zkušeností ať ze své vlastní činnost, tak i z nepřeberného množství rad a zkušeností ostatních pěstitelů – zahrádkářů. Děkuji panu inženýru Holmanovi, že mi dovolil jeho Desatero správného pěstování okurek zveřejnit na mých stránkách, tak je sám sepsal.

Jak pěstovat salátové okurky?

Přestože zrovna okurky můžeme vysazovat jako sazenice na záhony nebo do skleníků, ještě stále není pozdě na výsevy. Milovníky čerstvých salátových okurek, tzv. hadovek, určitě zaujme možnost postupného pěstování. Prodloužení sklizně dosáhneme pomocí tzv. letního a podzimního rychlení. A radovat se z chutných plodů lze tak až do podzimu.

Související příspěvky: