Jaké jsou účinky zrna kukuřice?

Obsah

Jaké jsou účinky zrna kukuřice?

Jaké jsou účinky zrna kukuřice?

Zrna kukuřice jsou velmi sytná a jejich příznivé účinky se dostavují velmi rychle. Kromě pozitivního vlivu na nervovou soustavu a vitalitu pomáhá kukuřice posilovat srdce, podporuje krvetvorbu, udržuje hormonální rovnováhu, má pozitivní vliv na plodnost, zvyšuje pohlavní výkonnost a podporuje látkovou výměnu.

Kde se pěstuje kukuřice?

Nejstarší důkaz o pěstování kukuřice pochází z období kolem roku pět tisíc před našim letopočtem. Skutečný původ této rostliny zůstává však pro botaniky záhadou. Většina z nich se přiklání k názoru, že přímým předkem kukuřice je některý druh trávy rostoucí na území Mexika.

Jak uvařit kukuřici?

Rychlou variantou přípravy je kukuřici uvařit. Vložíte kukuřici do vroucí osolené vody, přičemž poměr by měl být asi 5 litrů vroucí vody na 1 lžíci soli. Celá kukuřice musí být ponořená. Průběžně kukuřici kontrolujte a případně vodu dolévejte.

K čemu je kukuřice cukrová určena?

Kukuřice cukrová je určena pro přímou spotřebu, dá se však také dobře zmrazovat. Přímo můžete kukuřice konzumovat vařené nebo v mladém stavu i syrové. Pokud palice kukuřice nezamrazíte, lze je uchovávat jen krátký čas, kukuřičný cukr se totiž při vyšších teplotách rychle proměňuje na škrob a zrna moučnatí.

Související příspěvky: