Jak postupovat při pěstování bylin?

Obsah

Jak postupovat při pěstování bylin?

Jak postupovat při pěstování bylin?

Pro pěstování bylin jsou totiž naprosto ideální. Klíčení semínek: Jak postupovat a kolik času to zabere? Vysévat semena bylinek můžete během února do nádob, jež umístíte na parapet. Klíčící semena potřebují dostatek vzdušné vlhkosti, proto nádoby zakryjte průhledným víkem nebo fólií. Máte-li pokojový skleníček, bude se hodit také.

Jak pěstovat bylinky v bytě?

Vše potřebné pro pěstování bylinek v bytě naleznete v doprovodném článku. V nádobách na terase nebo balkoně můžeme pěstovat většinu bylinek. Pokud není orientace balkonu zrovna na sever, je zde dostatek světla a nedochází k vytahování rostlin za světlem a dobře tu prospívají. Balkon poskytuje bylinkám takzvané mikroklima.

Jak pěstovat bylinky na zahradě?

Bylinky můžete na zahradě pěstovat pracně ze semen nebo si přivézt již vzrostlé sazenice. Ty se snadno ujmou a většinou jsou ihned k použití v kuchyni. Pro sazeničky ani nemusíte jezdit. Doba internetová totiž stále častěji proniká i do života zahradníků. V kategorii Bylinky si proto doporučujeme pohodlně vybrat bylinky, které chcete pěstovat.

Jak pěstovat bylinky na balkoně?

Bylinky doporučujeme pěstovat v každém případě na zahradě a mimo prašné centrum měst. Na balkoně jsou osamocené bylinky snadnou kořistí pro mšice, usazuje se na nich prach a i malé samozavlažovací květináče z vás udělají otroka, který bude lítat s vodou sem a tam.

Související příspěvky: