Kde pěstovat Hřibovité houby?

Obsah

Kde pěstovat Hřibovité houby?

Kde pěstovat Hřibovité houby?

Nejčastěji se pěstují žampiony a hlíva ústřičná. Pokud máte pár vzrostlých stromů, můžete koupit sadbu hřibovitých hub, která se prodává v práškové variantě či jako suspenze s živými zárodky. Milovníci hub se každoročně těší na brzký podzim, protože to je období, kdy houby nejvíc rostou.

Kde rostou houby v Praze?

Příměstských parků a lesíků, kde houby rostou, je v Praze dost. Nabízí se celá řada lokalit. Těmi nejznámějšími jsou například Krčský les, les na Kamýku, Divoká Šárka, Stromovka, Hvězda, Klánovické lesy a desítky dalších zajímavých míst.

Jak pěstovat houby na zahradě?

Lesní houby můžeme pěstovat i na zahradě, je však třeba mít tam vlastní „les“. Houby totiž potřebují stinné vlhčí stanoviště a vzhledem k tomu, že mnoho druhů žije v symbióze s dřevinami, musí mít jako sousedy i vhodné stromy, například břízy, duby, buky, smrky, borovice či jedle.

Proč pěstovat houby?

Jejich pěstování je také velmi jednoduché. Zejména proto, že si můžete koupit podhoubím naočkovaný balíček, ze kterého pouze s minimální péčí rostou houby. Soupravy na pěstování seženete v téměř každém hobby marketu a v obchodech se zahradnickými potřebami.

Související příspěvky: