Jak pěstovat lilie?

Obsah

Jak pěstovat lilie?

Jak pěstovat lilie?

Pěstování lilie krok po kroku 1 Jak pěstovat lilie. K pěstování lilií na zahradě si můžete vybrat jak slunné stanoviště, tak polostín. Budete-li se o... 2 Kdy sázet lilie. Nově zakoupené cibule je vhodné vysazovat v průběhu září a začátkem října. Cibule musí zakořenit, jinak... 3 Druhy lilií. Existuje mnoho odrůd a kříženců lilií, proto byly rozděleny do devíti klasifikačních... More ...

Kde se pěstovat lilie královská?

Kupte si i vhodné nádoby, nejlépe kameninové (keramické), pro vyšší odrůdy lilií jsou vhodné hlubší květináče. Pokud se rozhodnete pěstovat vyšší odrůdy, musíte jim dopřát víc místa. Na balkoně potřebuje lilie královská nejméně pětilitrovou nádobu, a pokud chcete sesadit cibulí více, pak bude třeba ještě větší květináč.

Jaké lilie se hodí pro pěstování v nádobách?

Jaké lilie se hodí pro pěstování v květináči? Pro pěstování v nádobě se nehodí lilie vykopané ze zahrádky, ty by vám příliš radosti neudělaly. Můžete si buď koupit již nakvetlé rostliny v květináčích, nebo cibule vyšlechtěné pro pěstování v nádobách.

Jak pěstovat lilie na balkoně?

Liliím pěstovaným na balkoně nebo terase stačí slunné místo chráněné před větrem, vydatná zálivka a pravidelné přihnojování. Krásné květy za minimální péči, nestojí to za pokus? Aby se liliím dařilo a bohatě kvetly. Co vám radí jejich pěstitelé? Jaké lilie se hodí pro pěstování v květináči?

Související příspěvky: