Jak pěstovat palmy v domácím prostředí?

Obsah

Jak pěstovat palmy v domácím prostředí?

Jak pěstovat palmy v domácím prostředí?

Jak pěstovat palmy v domácím prostředí 1 Chyby při pěstování. Chybou při pěstování je palma stojící ve vodě a umístěná v chladném prostoru. Takové palmy mají... 2 Hnojení palem. Hnojení palem provádíme od poloviny března a ukončíme na konci září. Přihnojovat můžeme jak umělými, tak... 3 Jak na škůdce u palem. Vyskytnou-li se na rostlinách škůdci, je to obvykle zapříčiněno... More ...

Kde pěstovat palmy?

Obecně palmy dobře snášejí plné rozptýlené světlo, to znamená neumisťovat je na plně osluněné parapety, ale dál od okna. Většinu druhů rodu Phoenix, Cocos a Chamaerops můžete v létě (květen–září, případně až do října) pěstovat venku na terase nebo v zahradě.

Proč pěstovat palmy v bytě?

Chladná podlaha jim nesvědčí, ale to se dá řešit dřevěnou podložkou na kolečkách, která usnadní manipulaci s většími rostlinami. Palmy pěstované v bytě vegetační klid nepotřebují. Ten palmám dopřejte jen v případě, kdy je přemístíte do nevytápěné zimní zahrady nebo na chladnou chodbu.

Jak pěstovat palmu na Slunce?

Ale pozor, když palmu vynášíte ven, umístěte ji do polostínu, například pod košatý strom, aby jí slunce nepopálilo listy. Choulostivé druhy Areca, Chamaedorea, Rhapis a Howei rostou ve své domovině ve stínu pralesa, proto je na slunce nikdy nedávejte.

Související příspěvky: