Jaký je druh mangovníku?

Obsah

Jaký je druh mangovníku?

Jaký je druh mangovníku?

Mangovník přesazujeme za jeden až dva roky do směsi složené z jednoho dílu kokosové drti, kompostu a hlinité zahradní půdy, do květináče o dva až čtyři centimetry většího, než byl původní. Mangovník je strom tropů a subtropů dorůstající v přírodě až do čtyřicetimetrové výšky.

Kdy začne mango plodit?

U nás určitě tak veliký nebude a prvních květů se dočkáme až po dlouhých sedmi letech, kdy mango začíná poprvé plodit. Komu se podaří vypěstovat alespoň dva plody, na oslavu si může připravit osvěžující salát nebo něco dobrého z indické kuchyně. Avokádo, česky hruškovec, je krásná rostlina.

Jak se zbavit mangovníku?

Jen vědět, jak na to. Z pětatřiceti známých druhů mangovníku se na náš trh dostanou většinou plody manga nádherného (Magnifera indica), které nejlépe snáší dlouhou dopravu. Jeho největším producentem je Thajsko. Pecku z dobře vyzrálého plodu před výsevem důkladně zbavíme dužiny kartáčkem pod tekoucí vodou. Tuhý obal můžeme opatrně odstranit.

Co se týče mangovníku?

Mangovník sice mezi běžně pěstované pokojové květiny nepatří, ale z pecky jej vypěstujeme celkem snadno. Jen vědět, jak na to. Z pětatřiceti známých druhů mangovníku se na náš trh dostanou většinou plody manga nádherného (Magnifera indica), které nejlépe snáší dlouhou dopravu. Jeho největším producentem je Thajsko.

Související příspěvky: