Proč jsou ovesné vločky hitem?

Obsah

Proč jsou ovesné vločky hitem?

Proč jsou ovesné vločky hitem?

Ovesné vločky jsou hitem posledních let ve zdravé výživě. Zdánlivě obyčejná surovina je nejen velmi výživná, ale i plná vitaminů, stopových prvků a vlákniny. Vločky mají mimo jiné vysoký obsah železa, který je takřka stejně vysoký jako u masa.

Co jsou ovesné vločky?

Ovesné vločky jsme před dvaceti lety sypali do misek králíkům a dnes jimi plníme misky vlastní. Jak se ukázalo, jejich konzumace totiž velmi pozitivně působí na naše zdraví.Jsou vynikajícím zdrojem energie, obsahují bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou, a té vlákniny, co mají…

Co najdete v ovesných vločkách?

Vločky jsou také výhodným zdrojem železa. Ranní pokrm z ovesných vloček vám také dodá spoustu důležitých minerálních látek – najdete v nich vápník, draslík, fosfor, hořčík, zinek, měď a mangan. Ovesné vločky mají i jiné zdraví prospěšné účinky.

Proč jsou ovesné vločky zdraví prospěšné?

Ovesné vločky mají i jiné zdraví prospěšné účinky. Obsahují rozpustnou vlákninu (komplexní polysacharidy obsahující beta glukany), pomáhají proto při střevních a žaludečních obtížích, poruchách trávení, posilují imunitní systém, regulují činnost štítné žlázy.

Související příspěvky: