Jak pěstovat fazole venku?

Obsah

Jak pěstovat fazole venku?

Jak pěstovat fazole venku?

Fazoli můžete pěstovat nejen venku, ale také i ve skleníku anebo ve fóliovníku. Výsev fazolí proveďte již v březnu. Semena fazole zasaďte do malých kelímků s dobře propustnou a výživnou půdou. Kelímky pak dejte na slunné a teplé místo.

Jak pěstovat zelené fazolky?

Jak pěstovat zelené fazolky. Zelené fazolky jsou skvělá zelenina. Vypěstujte si letos vlastní úrodu. Pokud se rozhodnete pěstovat na zahrádce keříčkové nebo tyčkové fazole, kromě chutných lusků budete mít na záhonu i kvalitnější půdu. Nejenže se díky nitrofilním bakteriím zvýší v půdě obsah dusíku, ale hluboké kořeny ji také prokypří ...

Jak pěstovat keříčkové fazole?

Keříčkové fazole jsou na pěstování jednodušší, stačí vysít na záhon. Navíc mají kratší vegetační dobu a přináší vyšší úrody. Lusky však dozrávají téměř najednou a možnost jejich skladování je omezená. V lednici vydrží jen několik dnů, proto se připravte, že budete muset celou úrodu rychle sníst, zpracovat nebo zamrazit.

Jak se dělíme fazole?

Podle typu růstu dělíme fazole na keříčkové a tyčkové. Tyčkové fazole potřebují při růstu oporu, která se k rostlině dává hned po vysetí. Výhoda je, že lusky dozrávají postupně a sběr trvá i několik týdnů. Navíc má i estetickou hodnotu – roste rychle a můžete ji použít na předěl nebo zakrytí méně vzhledných míst v zahradě.

Související příspěvky: