Kdo je cukrový meloun?

Obsah

Kdo je cukrový meloun?

Kdo je cukrový meloun?

Cukrový meloun (Cucumis melo L.) patří do čeledi tykvovité, je příbuzný s okurkami a tykvemi. Pochází z Přední Asie – Iránu a Turecka, dnes je ale rozšířen téměř ve všech teplých oblastech. Jde o liánovitou rostlinu, která se může přichytit svými úponky k opoře. Většinou se ale pěstuje na zemi, podobně jako okurky nakládačky.

Jak pěstovat meloun?

Jak pěstovat meloun | rady. Meloun je teplomilný a nesnáší kolísání teplot, pěstování melounů je proto vhodné v teplejších oblastech. Pěstovat melounmůžeme ale i v našich podmínkách. Teploty při klíčení semena melounuobvykle nesmí klesnout pod 15°C. Nejčastěji pěstujeme dva druhy melounů - meloun vodní a meloun cukrový.

Jak začít pěstování melounu ve skleníku?

Pěstování melounu ve skleníku i v truhlíku 1 Příprava místa. Venkovní pěstování můžete zkusit jen v nejteplejších oblastech země. Ve středních a vyšších polohách... 2 Výsev. Standartně se doporučuje začít s výsevem v dubnu. Semínka melounu vložte do kelímků nebo sadbových květináčků... 3 Výsadba. Začátkem května začněte rostlinky pomalu otužovat, a po 15. květnu již vysazujte... More ...

Co se týče melounu?

Druhy melounu. Meloun je velmi často považován za ovoce. Jde však o tykvovitou plodovou zeleninu. Je známo několik druhů melounů, ale v podstatě se rozdělují na dva hlavní druhy, a to na meloun vodní a meloun cukrový. Nejznámější je meloun vodní, jehož dužina má jasně červenou barvu, čímž se liší od melounů cukrových.

Související příspěvky: