Jak předpěstovat dýni?

Obsah

Jak předpěstovat dýni?

Jak předpěstovat dýni?

Předpěstovat dýni není vůbec složité, protože je velmi nenáročná. Zakoupená semena jakéhokoliv druhu dýně je dobré před samotným sázení namočit přes noc do vody. Díky namočení semena rychleji vyklíčí. Semínka vysévejte od poloviny května. Dýně by měly být zasazeny tam, kde je dostatečný sluneční svit.

Jaké jsou nejlepší podmínky pro pěstování okrasných dýn?

Kdybychom je hned dali do vlhkého prostředí, plody by mohly začít plesnivět. Pokud je venku hezky slunečno, je dobré tyto podmínky pro dosušení využít. Jinak můžete použít umístění vedle kamen. Teplota by neměla přesáhnout 30 stupňů. Stejné podmínky platí i pro okrasné dýně, kdy proti kažení pomáhá, když ponecháze plodu delší stopku (asi tak 5 cm).

Co se dává pod dýni?

Ten se dává tzv. pod dýni, tedy dříve než rostlinu zasadíme, zakopeme do záhonu zhruba dvacet centimetrů pod povrch půl kyblíku králičího hnoje. To je tak akorát pro dvě rostliny.

Jak dlouho dosušit dýně?

Sklizené dýně je lepší několik dní dosušit. Kdybychom je hned dali do vlhkého prostředí, plody by mohly začít plesnivět. Pokud je venku hezky slunečno, je dobré tyto podmínky pro dosušení využít. Jinak můžete použít umístění vedle kamen. Teplota by neměla přesáhnout 30 stupňů.

Související příspěvky: