Jak se snáší pěstování zeleniny na stejném místě?

Obsah

Jak se snáší pěstování zeleniny na stejném místě?

Jak se snáší pěstování zeleniny na stejném místě?

Většina zeleniny špatně snáší pěstování na stejném místě další rok nebo i více let. Je to zejména česnek, brukvovitá zelenina, mrkev, cibule, rajčata a brambory.

Jak pěstovat zeleninu?

Nejdřív vyzkoušíme pěstování nějakého jednoduchého druhu. Podle velikosti rostlin v dospělosti vybereme konkrétní rozměry nádob, nesmíme podcenit ani hloubku. Umístíme je na správnou světovou stranu, většina zeleniny potřebuje hojnost světla a slunce, neméně důležité jsou teplotní nároky.

Proč umístíme zeleninu na světovou stranu?

Umístíme je na správnou světovou stranu, většina zeleniny potřebuje hojnost světla a slunce, neméně důležité jsou teplotní nároky. Nádoba poskytuje omezený prostor, naplníme ji tedy kvalitním substrátem s kompostem, aby sazenice dobře rostly. Zelenina bývá náročná na přísun živin. Obstaráme si také vhodné hnojivo, do nádob se osvědčila eko kvalita.

Jak pěstovat zeleninu na balkoně?

Pro pěstování zeleniny na menším balkoně, nebo dokonce na parapetu, se hodí úzký truhlík Bergamot, dá se také pomocí přiložených řetízků zavěsit. Pokud máme vyšší ambice a plánujeme sklidit bohatou úrodu, zvolíme velkoobjemový truhlík Berberis. Jeho součástí je i opora pro rostliny.

Související příspěvky: