Jaké je vhodné konzumace kávy?

Obsah

Jaké je vhodné konzumace kávy?

Jaké je vhodné konzumace kávy?

Jako ideální se zdá být konzumace kávy v množství 4-5 šálků denně (u mužů dojde ke snížení rizika smrti o 12%, u žen o 16%). Shrnutí: Výsledky klinických studií prokazují, že konzumenti kávy se dožívají vyššího věku vzhledem k tomu, že mají snížené riziko vzniku různých onemocnění.

Co se týká konzumace kávy?

Konzumace kávy je spojena s řadou názorů týkajících se jejích účinků na zdraví, přičemž názory ohledně prospěšnosti konzumace tohoto nápoje jsou často velmi kontroverzní. V závislosti na tom, komu je takový dotaz kladen, pak někteří tvrdí, že káva je velmi zdravá zatímco jiní se domnívají, že se jedná o velmi škodlivý nápoj.

Proč se konzumovat 4-5 šálků kávy denně?

Jako ideální se zdá být konzumace kávy v množství 4-5 šálků denně (u mužů dojde ke snížení rizika smrti o 12%, u žen o 16%). Shrnutí: Výsledky klinických studií prokazují, že konzumenti kávy se dožívají vyššího věku vzhledem k tomu, že mají snížené riziko vzniku různých onemocnění. Doporučuje se konzumace 4-5 šálků kávy denně.

Jaký je příjem kávy v denním příjmu?

Toto množství není velké, ale v případě, že vypijeme 3-4 šálky kávy denně, se příjem uvedených látek zvyšuje. V závislosti na denním příjmu kávy pak příjem těchto látek může tvořit podstatnou část denní doporučené dávky.

Související příspěvky: