Kdo je kukuřice?

Obsah

Kdo je kukuřice?

Kdo je kukuřice?

Kukuřice Kukuřice Kukuřice setá pravá ( Zea mays subsp. ma ... Kukuřice setá pravá ( Zea mays subsp. ma ... Vědecká klasifikace Vědecká klasifikace Říše rostliny ( Plantae) Podříše cévnaté rostliny ( Tracheobionta) 8 more rows ...

Jak uvařit kukuřici?

Rychlou variantou přípravy je kukuřici uvařit. Vložíte kukuřici do vroucí osolené vody, přičemž poměr by měl být asi 5 litrů vroucí vody na 1 lžíci soli. Celá kukuřice musí být ponořená. Průběžně kukuřici kontrolujte a případně vodu dolévejte.

Jaké jsou účinky kukuřice?

Účinky kukuřice 1 chrání sítnici a přispívá k tomu, aby se zachovala zraková schopnost 2 ochraňuje tělo proti vstupu volných radikálů 3 snižuje riziko výskytu rakoviny, infarktu a mrtvice 4 má močopudný účinek 5 pomáhá efektivně při nateklé nohou, které bývá způsobeno zadržováním vody v těle.

Proč je kukuřice vhodná pro psa?

Kukuřice neobsahuje lepek a obsahuje množství kvalitních výživových látek. Aby ale byla pro psa stravitelná, musí být rozemleta na jemnou moučku a tepelně zpracovaná. Na druhé straně má kukuřice ze všech obilovin nejvyšší glykemický index a zvyšuje nebezpečí obezity a cukrovky.

Související příspěvky: