Jak pěstovat dýně?

Obsah

Jak pěstovat dýně?

Jak pěstovat dýně?

Dýně mají rády půdu s dostatkem živin, vláhy a slunečního svitu. Proto je při výsadbě přihnojte chlévskou mrvou nebo dobře rozloženým kompostem, na kterém je můžete i pěstovat. Pěstování dýní není nijak náročné. Stačí, když je budete pravidelně odplevelovat a v případě velkého sucha pravidelně zalévat.

Jak předpěstovat dýně?

Pěstování dýní Dýně vyséváme v květnu. Semínka umisťujeme do hloubky tří až pěti centimetrů ve sponu 2 x 0,5 – 1 metr od sebe - podle vzrůstnosti odrůdy. Chcete-li si předpěstovat sazeničky dýní, s výsadbou do kelímků začněte v polovině dubna a asi po třech týdnech rostlinky přesaďte do větších květináčů.

Co je špagetová dýně?

Špagetová dýně patří mezi největší plodící dýně, má kulovitý nebo protáhlý tvar a krémovou, žlutou nebo i oranžovou barvu. Zajímavá vláknitá dužnina po tepelné úpravě supluje špagety, ale můžeme ji použít i místo nudlí do polévky.

Co se dává pod dýni?

Ten se dává tzv. pod dýni, tedy dříve než rostlinu zasadíme, zakopeme do záhonu zhruba dvacet centimetrů pod povrch půl kyblíku králičího hnoje. To je tak akorát pro dvě rostliny.

Související příspěvky: