Kde pěstovat rajčata?

Obsah

Kde pěstovat rajčata?

Kde pěstovat rajčata?

Pěstování rajčat není žádná věda, pokud víte, jak na to. Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si je sám. Někdo ve skleníku, jiný volně na záhonech a ten, kdo zahrádku nemá, třeba na balkoně. Není totiž nad domácí úrodu.

Jak pěstovat rajče?

Je jedno jestli máte balkon, zahradu nebo jenom malý byt, s následujícími radami zvládne pěstovat rajče úplně každý. Historie pěstování rajčat sahá až do 15. století, kdy je pěstovali Aztékové ve Střední Americe. Původní rajče vypadalo jako třešně a mělo typickou rajčatovou chuť.

Proč pěstovat rajčata ve skleníku?

Při pěstování rajčat ve skleníku si zapamatujte, že na rozdíl od paprik, které obvykle pěstujete spolu s nimi, vyžadují rajčata čerstvý vzduch a nižší teploty. Myslete na to proto už při sázení a vysaďte je blíž ke vchodu, kde je průvan. Během horkých letních dnů pak zajistěte, aby byl skleník dostatečně větraný.

Co jsou nejoblíbenější rajčata?

Rajčata patří mezi jednu z nejoblíbenějších plodin. Tato oválná, kulatá, šišatá nebo hruškovitá zelenina se vyznačuje příjemnou sladkou chutí, šťavnatostí a vysokým obsahem vitamínů. Oproti koupeným plodům mají ale ty vlastnoručně vypěstované plodiny o mnoho lepší a sladší chuť, protože je my nebo místní zemědělci sklízíme až v ten správný čas.

Související příspěvky: