Proč pěstovat rajčata ve skleníku?

Obsah

Proč pěstovat rajčata ve skleníku?

Proč pěstovat rajčata ve skleníku?

Při pěstování rajčat ve skleníku si zapamatujte, že na rozdíl od paprik, které obvykle pěstujete spolu s nimi, vyžadují rajčata čerstvý vzduch a nižší teploty. Myslete na to proto už při sázení a vysaďte je blíž ke vchodu, kde je průvan. Během horkých letních dnů pak zajistěte, aby byl skleník dostatečně větraný.

Kde pěstovat rajčata?

Pěstování rajčat není žádná věda, pokud víte, jak na to. Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si je sám. Někdo ve skleníku, jiný volně na záhonech a ten, kdo zahrádku nemá, třeba na balkoně. Není totiž nad domácí úrodu.

Jak pěstovat rajčata v pytlích?

Pěstování rajčat v pytlích. Pěstování v plastových pytlích se osvědčuje tam, kde buď jinou možnost nemáme, nebo chceme u několika rostlin dosáhnout ranější sklizně. Vhodné jsou silné pytle (čiré i černé) a doporučuji vždy ustřihnout roh, aby mohla odtékat přebytečná voda.

Jak pěstovat rajčata tyčková?

Pro pěstování v nádobách jsou nejvhodnější ty keříkové s drobnými plody. Ta můžete mít zasazená v truhlících i závěsných květináčích. Pokud se rozhodnete pro rajčata tyčková, potřebujete pytel nebo vyšší nádobu s průměrem okolo čtyřicet centimetrů a hloubkou alespoň třicet centimetrů. Zalévejte odstátou vodou, nikdy ne ledovou přímo z kohoutku.

Související příspěvky: