Proč je vlašské ořechy stále při ruce?

Obsah

Proč je vlašské ořechy stále při ruce?

Proč je vlašské ořechy stále při ruce?

Aby byly vlašské ořechy stále při ruce a nezabíraly příliš místa, skladujeme je obvykle už zbavené skořápek. Jak ale vyloupaná jádra správně uložit, aby zůstala chutná až několik měsíců? Způsobů je hned několik. To musíte ochutnat! Upečte si letos vynikající zasněžené ořechy, které zmizí z tácu s cukrovím jako první.

Kde pěstovat vlašské ořechy?

Půda pro pěstování vlašského ořechu by měla být hlubší, středně těžká, propustná, s dostatkem vápníku a vláhy. Nevhodná jsou stanoviště v mrazových kotlinách nebo zastíněná a přemokřená místa. Nejlepší vlašské ořechy jsou tzv. polopapírky, které se snadno louskají, jsou odolnější proti mrazu a chorobám.

Jaké jsou nejlepší vlašské ořechy?

Nejlepší vlašské ořechy jsou tzv. polopapírky, které se snadno louskají, jsou odolnější proti mrazu a chorobám. Nevhodné jsou tzv. kamenáče, které se špatně louskají a také tzv. papírky, které mají tenkou skořápku a snadno je poškozují ptáci. Ořešáky jsou většinou samosprašné.

Jak těsnit vlašské ořechy?

Použijte dobře těsnící uzavíratelnou plastovou krabičku nebo silný igelitový sáček. Nezapomeňte si označit datem, kdy jste vlašské ořechy zamrazili, a do dvanácti měsíců je spotřebujte. Po delší době totiž začínají ztrácet svoji typickou ořechovou chuť.

Související příspěvky: