Jak se pohlížet na schizofrenii?

Obsah

Jak se pohlížet na schizofrenii?

Jak se pohlížet na schizofrenii?

Na schizofrenii je třeba pohlížet jako na stav podobný chornickému zdravotnímu stavu, jako je třeba diabetes. Ačkoliv v současné době neexistuje žádný lék, může být nemoc léčena a řízená léky a podpůrnou terapií. Diagnóza schizofrenie neznamená, že dojde ke zhoršení příznaků a hospitalizaci.

Co jsou léky na schizofrenii?

Je důležité si však uvědomit, že léky jsou jen jednou složkou léčby schizofrenie. Léky nejsou lékem na schizofrenii - Léky fungují spíše na snížení psychotických příznaků schizofrenie, jako jsou halucinace, bludy, paranoia a neuspořádané myšlení.

Co platí o schizofrenii?

Podle britské Roayl College of Psychiatrists platí: Zotavení se ze schizofrenie je celoživotní proces. Neznamená to, že schizofrenik nebude mít žádné další problémy nebo bude úplně bez příznaků.

Co znamená zotavení ze schizofrenie?

Zotavení se ze schizofrenie je celoživotní proces. Neznamená to, že schizofrenik nebude mít žádné další problémy nebo bude úplně bez příznaků. Zotavení znamená, že bude nadále pracovat na své cíle, učit se zvládat své příznaky, rozvíjet podporu, kterou potřebuje a vytvářet uspokojující a účelně řízený život.

Související příspěvky: