Jaká je zálivka japonských javorů?

Obsah

Jaká je zálivka japonských javorů?

Jaká je zálivka japonských javorů?

Důležitá je pro japonské javory zálivka: přemokření jim nesvědčí, přeschnutí jim přivodí trvalé poškození (zkroucení) listů a zpomalí růst. Bal by neměl nikdy vyschnout. Zalévejte pokud možno měkkou dešťovou vodou, není-li, tak odstátou.

Jak pěstovat japonské javory?

Japonské javory jsou pro pěstování v nádobách vhodné pro svůj pomalý růst a jemnou stavbu koruny. Měnící se barvou olistění v průběhu roku vám na balkoně či lodžii zajistí příjemnou atmosféru. Sazenice japonských javorů pořídíte v různých velikostech, tomu také odpovídá jejich cena.

Proč jsou japonské javory náročné?

Japonské javory nejsou nikterak náročné, a přes různorodý vzhled mají jedno společné: velmi nesnáší vítr, průvan a přímý úpal po většinu dne. Proti větru je lze na otevřeném balkonu chránit nějakou zástěnou z bambusu nebo rákosovou rohoží. Balkony a lodžie orientované směrem na jih nejsou pro javory tím pravým místem, pokud kout s nimi nezastíníte.

Kde koupit sazenice japonských javorů?

Sazenice japonských javorů pořídíte v různých velikostech, tomu také odpovídá jejich cena. Malé rostliny ve výšce kolem patnácti centimetrů jsou sice nejlevnější, ale než je na balkoně „uvidíte“, pár let to potrvá. Rozhodně lépe budou vypadat stromky starší, ty jsou pochopitelně dražší.

Související příspěvky: